Egyesült Út Alapítvány


Székhely: 6500 Baja, Barátság tér 18.
Adószám: 18345801-1-03
Bankszámlaszám: 10402513-25115345-00000000
Bank: K&H Bank Zrt.
Telefon: 06/79/322-599
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az alapítvány célja az értelmileg sérült gyermekek megsegítése és támogatása, a másság elfogadtatása. Az Alapítvány segíti az értelmileg enyhe és középfokban sérült gyermekek óvodai és iskolai nevelését, pedagógiai eszközök beszerzését, pedagógiai célú továbbképzések finanszírozását, gyermekek életkörülményeinek javítását és a gyerekek lehetőség szerinti egyszeri segélyezését, az alaptőke növelését.

 


 


 

DKMT Eurorégió határon átnyúló együttműködésének kiválósági díj

 „2021 Exellence Award” díj

A bajai Egyesült Út Alapítvány, „Cross-BorderSound, Dance and Paint for Children with Disabilities” című projekt megvalósításáért, „2021 Exellence Award” díjat kapott, a DKMT Euroregion szervezettől. A díjat a szerbiai Törökkanizsán, ünnepélyes keretek között adták át az alapítvány elnökének, Metzinger Péternének, aki a projekt szakmai koordinátoraként vett részt a projekt kivitelezésében.

A díj odaítélése, a magyar és szerb partnerintézmény, - Milan Petrovic Novi Sad - eredményes együttműködésének elismerése, melyet a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok integrációja, megismerése, elfogadása érdekében végzett sikeres kulturális tevékenységekért érdemeltek ki. Az ünnepség során bemutatásra kerültek a projekt tevékenységei, eredményei, valamint a jövőbeli fenntarthatóságot jelentő lehetőségei is.

                                                                            

 

 


  Az Egyesült Út Alapítvány - a HUSRB/1903/33/0024 azonosító számú pályázatának záró rendezvényeként -  2022. január 26.-án rendezte meg a Liszt Ferenc AMI-val közös hangversenyt.

 https://www.baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/14201-tehetsegeket-gondoztak

 


 Konferencia keretében mutatták be a SounDance­Paint-határon átnyúló együttműködési programot a Bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény aulájában.

 https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/zenevel-fejlesztik-a-fogyatekossaggal-elo-gyerekeket-a-bajai-intezmenyben-4326818/


 

A Széchenyi Programiroda felkérésére hírlevelünkben bemutatásra került a folyamatban lévő SoundDancePaint című és  HUSRB/1903/33/0024 azonosító számú pályázatunk feladatai, tevékenységei, eredményei.

Alapítványunkra a 10-12 oldal vonatkozik.

https://www.szpi.hu/hirlevel/v/szpi-hirlevel-93-szam/

 

 

 


Az Egyesült Út Alapítvány sikeres pályázat eredményeként (NEA-NO-20-O-M-0213) rendezte meg a gyereknapi osztályonkénti tortaversenyt.

A felkészülés és az elkészült torták, sikeres együttműködést jelentettek az osztályok tanulói és pedagógusai számára.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A weboldal tartalmáért teljes mértékben az Egyesült Út Alapítvány vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.

IPA CBC HUSRB/1903/33/0024

SoundDancePaint projekt tevékenységei, eseményei

 

A projekt megvalósítása során tervezett eseményekből (konferencia, koncert) sajnos nem mindent tudtunk még megvalósítani a vírus okozta rendkívüli helyzet miatt. Az elmaradt rendezvényeket a következő tanév elején (2021. szeptember hónapban) szeretnék megszervezni.

A terápiás foglalkozások, illetve a tervezett mérések viszont zavartalanul meg tudtak valósulni.

A projekt megvalósításában, 82 gyermek és tanuló bemeneti mérését végeztük el, négy kompetencia területen. A mérések elemzéseire építettük és szerveztük meg a terápiás, fejlesztő foglalkozásokat, három tevékenységi területen: tánc/mozgás, ének-zene és festés/rajz témában.

 

A projekt lehetőséget biztosított, hogy a Bajai EGYMI pedagógus kollektívájának továbbképzés keretében bemutathassuk a beszerzésre kerülő Soundbeam eszközt és a hangszereket, valamint a használatukhoz ajánlott módszereket.

A projekt tevékenységeinek, feladatainak összehangolt kivitelezése érdekében, online workshopot szerveztünk / 2021. május 26./ a szerb partnerrel közösen, melyen bemutatásra kerültek a Soundbeam eszközzel szervezett terápiás foglalkozások, valamint megosztottuk a foglalkozások szakmai módszertani tapasztalatait, eredményeit.

 

Metzinger Péterné
szakmai koordinátor

 

 


ÚJABB SIKERES PÁLYÁZAT

EGYMI Újabb pályázatot nyert a bajai Egyesült Út Alapítvány. Az elnyert projektben – Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program; HUSRB/ 1903/33/0024; Cross-Border Sound, Dance and Paint for Children with Disabilities – az Egyesült Út Alapítvány a főpályázó, együttműködő partnere az újvidéki Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrovic“ sa domom učenika intézmény. Az elmúlt évben a két partner már sikeresen megvalósított egy projektet, ennek folytatására sikerült most ismét forráshoz jutni.
 2021. jan. 19.
 

A projekt kivitelezése lehetőséget teremt arra, hogy korszerű informatikai eszközökkel -SOUNDBEAM - és hangszerekkel, a zene, a tánc és a rajz/festés pedagógiai módszereivel terápiás műhelymunkában segítse a fogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű gyermekeket, fiatalokat. A fejlesztő foglalkozások tapasztalatai, a bemeneti és kimeneti mérések összehasonlító adatai lehetővé teszik a projektben résztvevők érzelmi, mentális és motorikus képességeinek fejlesztését és fejlődését, amely elősegíti integrációjukat és egyéni boldogulásukat. A projekt elején és végén elvégzett mérés innovatív jellegű, mivel a fogyatékossággal élők körében eddig ilyen típusú mérést nem azonosítottak. Az eredmények elemzése, értékelése hasznos információt adhat a pályázat lezárása után a további fejlesztő tevékenységekhez is, valamint a módszer és eszköz megismertetése a hazai és határon túli partnerintézményekkel horizontális tanulás formájában.
A pályázati forrásnak köszönhetően újabb eszközök beszerzésére, valamint közös rendezvények, koncertek, zenei tábor, tanulmányutak és szakmai konferencia megszervezésére is lehetőség nyílik.

Metzinger Péterné
Egyesült Út Alapítvány elnök, a projekt szakmai koordinátor

 


IPA II. 

 


 
  
2019. június 6-án az IPA pályázat keretein belül az Egyesült Út Alapítvány egy különleges koncertet szervezett, melyben a SOUNDBEAM eszközzel varázsoltak a gyermekek dallamokat a közönségnek.
 
A koncertről a riport IDE KATTINTVA megtekinthető.
 
 
 
 

 
 
 
SOUNDBEAM terápiás foglalkozás (óvodai csoport)
 

 


2019. március 29-én egy projekt találkozó zajlott le a Soundbeam kapcsán.

 

 


Az Egyesült Út Alapítvány és a Bajai EGYMI tapasztalatcserén vettek részt Kaposváron, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban a HUSRB/1902/32/0022 azonosító számú projekt keretében megvalósuló SOUNDBEAM módszerről.

 


Az Egyesült Út Alapítvány és a Bajai EGYMI karácsonyi műsora.  

 


Az Egyesült Út Alapítvány és a Bajai EGYMI karácsonyi koncertet szervezett a Liszt Ferenc AMI előadásában. 


 


SOUNDBEAM

Cross-Border Sound for Children with Disabilities

 

2018.november 29-én sikeresen lezajlott a projekt nyitókonferenciája.

ÚJ TECHNIKA A ZENETERÁPIÁBAN

 

 

További képek IDE KATTINTVA megtekinthetők.

Riport a konferenciáról IDE KATTINTVA megtekinthető.

http://www.interreg-ipa-husrb.com


Zeneterápiás foglalkozás 


A projekt címe: Keresztirányú hang a fogyatékos gyermekek számára

Rövidítés: CBS - CD Projektazonosító: HUSRB/1602/32/0022

Elkülönített forrásösszeg: 113 448,36 euró

Európai Uniós hozzájárulás (IPA): 96 431,1 euró

A projekt kezdete: 2018.09.01.

A projekt zárása: 2019.08.31.

 

Vezető kedvezményezett: Škola za osnovno I srednje obrazovanje “Milan Petrović” sa domom učenika

1. Kedvezményezett: Egyesült Út Alapitvány

Elérhetőség: Škola za osnovno I srednje obrazovanje “Milan Petrović” sa domom učenika

Cím: Braće Ribnikar 32, 21000 Novi Sad

Kapcsolattartó: Svetlana Kekic

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..rs

Telefonszám: +381 69 880 4534

 

Projekt leírása: A projekt célja a fogyatékos fiatalok ösztönzése az új zenei technológiák bekapcsolásával a kultúra és a művészet területén. Ez lehetőséget nyújt a fiataloknak a határon átívelő aktív szereplésre a kultúrális életben. Maga a megvalósítás lehetőséget nyújt a fogyatékos fiataloknak, hogy aktívan vegyenek részt a kultúrális életben. Nyilvánosan meg tudják mutatni képességüket a zenéléshez, zeneszerzéshez és így egy pozítiv hozzáállást alakítsanak ki a fogyatékos fiatalokkal szemben, elhárítva mindenféle pszichológiai, szociológiai akadályt.

A célok elérését a „SOUNDBEAM” zenei rendszer beszerzésével lehet elérni. Magát a rendszert úgy tervezték, hogy az érzéki technikák használatán alapuljon, melyek érzékelik a legkisebb testmozgást az ultrahangos hullámokon keresztül és így hangot és zenét képeznek. Egy speciális szoftver segítségével a rendszert mint egy klasszikus zongora billentyűt tudunk használni. Ez segít a korlátozott mozgással rendelkező személyeknek, fiataloknak hogy szabadon és könnyen vegyenek részt a zene készítésében.

A régióban könnyű lesz egy ilyen rendszer használata és kimagaslóan hasznos lesz mindkét intézménynek a fogyatékos gyerekekkel való munkában.

A projekt fő partnere lesz a felelős, hogy a SOUNDBEAM használatát átadja és bemutassa a partner intézménynek Magyarországon. Magán a projekton belül számos egyéni és közös fellépés lesz megszervezve, és így bemutatásra fog kerülni a gyerekek fejlődése a korszerű technológiák használatán keresztül.

A határon átnyúló hatás a népművészeti motívumok, hagyományos zenék integrációjával lesz megerősítve mindkét országból. A zene készítésénél a különböző hagyományok elfogadásán, elsajátításán lesz a hangsúly.

Bemutató videó

 

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg.
A weboldal tartalmáért teljes mértékben a(z) Egyesült Út Alapítvány vállalja a
felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió
és / vagy azIrányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.