COVID-19 tájékoztatás

 

 


Tisztelt Szülők!

 

A koronavírus elleni védekezés minél hatékonyabb megszervezése érdekében az alábbiak betartására kérjük Önöket a 2020/21-es tanévben:

  1. Az iskola területére csak egészséges diákok léphetnek be. Betegség esetén kérjük felvenni a kapcsolatot a háziorvossal, és betegséget jelenteni kell az osztályfőnököknek is.
  2. Fertőzésgyanú vagy pozitív diagnózis esetén mindenki köteles az iskolát értesíteni.
  3. Az intézmény területén mindenkinek (tanárnak, diáknak egyaránt) kötelező a maszk használata. Ezért kérjük, hogy a bejárós tanulók minden nap hozzanak magukkal legalább 2 db maszkot (arra az esetre, ha az egyik elveszne), a kollégistáknál ideális lenne minden napra 1 db, de legalább 3-4 db szükséges. Az intézmény egész területén, különösen a folyosón és a közös helyiségekben, kötelező a maszk viselése egész nap.
  4. Látogató (szülő, hozzátartozó, hivatalos ügyet intéző…) csak nagyon indokolt esetben léphet be az iskol területére és akkor köteles maszkot viselni. 
  5. A 1,5 méteres védőtávolság betartására törekedni kell. Amennyiben ez nem lehetséges, elvárt a maszk viselése.
  6. A rendszeres szappanos kézmosás mellett kérjük a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát, valamint a köhögési, tüsszentési etikett betartását, illetve az arc érintésének kerülését. 
  7. Az iskola helyiségeinek, közösségi tereinek rendszeres takarítása, fertőtlenítése a járványügyi protokoll szerint zajlik.
  8. Ha a nap folyamán egy tanulónál felmerül a betegség lehetősége, akkor a szülőt telefonon értesítjük. Kérjük Önöket, hogy ilyen esetben a tanulót minél előbb vigyék haza.

Ezek az intézkedések módosításig vagy visszavonásig maradnak érvényben.

Köszönjük, hogy együttműködnek velünk mindannyiunk egészségének megóvása érdekében!

 

Jó egészséget!

 

 


 

 

Tisztelt Szülők!

A járványhelyzet miatt fokozott a közös felelősségünk!

A legfontosabb, hogy tünetes, beteg gyermeket a szülőknek nem szabad iskolába, óvodába engedni, mert azzal az egész közösség egészségét, és az intézmény, zavartalan működését veszélyezteti.

Fertőzésgyanús gyermeknek otthon kell maradnia, és a szülőnek telefonon kell értesíteni a gyermekorvost vagy háziorvost és az iskolát!

Az egészségre vonatkozó adatok különleges adatnak minősülnek.

Intézményünk, mint adatkezelő a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló rendelkezésének 5.§ (6) bekezdésének maradéktalan betartása mellett látja el a személyes adatok kezelését.

Kajtár József

Bajai EGYMI adatvédelmi felelős